úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Vyrábíme výrobky v kvalitě, kterou dnes už nikdo neočekává
Ptáme se

Vyrábíme výrobky v kvalitě, kterou dnes už nikdo neočekává

Aktivní podnikatelky potřebují maximální úsporu času. Partnerem Ocečnění Českých Podnikatelek je rodinná firma Miele, jejíž pračky, sušičky a další zboží jsou kromě dokonalého vyprání tuto úsporu poskytnout. O firmě poutavě vyprávě sales manager Petr Chlada.

Čím je firma Miele výjimečná?

Firma Miele je firmou rodinnou, a to v podstatě již po staletí. Byla založená v roce 1899 a dodneška je výjimečná tím, že ji stále vedou pánové, kteří se jmenují Miele a Zinkann. Jsou to dvě rodiny, jejichž pradědečkové založili v Severním Porýní-Vestfálsku firmu, která vyráběla původně odstředivky na mléko, ze kterého se potom vyrábělo máslo, protože to byl zemědělský kraj. Dneska je firma vedená už čtvrtou generací majitelů. Na začátku firma vyráběla vše od aut až po zemědělské nástroje, ale postupně se specializovala a dneska jsme prémiovým výrobcem domácích spotřebičů. Ve svém logu máme heslo immer besser – stále lepší, což znamená, že vyrábíme výrobky v kvalitě, kterou dnes už nikdo neočekává.

Nikdo už dnes neočekává kvalitní domácí spotřebiče?

Dneska už ani mnohé značky, které kdysi vyráběly kvalitní zboží, tak dobré nejsou, a my cítíme zklamání jejich zákazníků. Nechci říci, že vyrábíme věci postaru – respektive vyrábíme je postaru ve smyslu zachování kvality. Miele vyrábí produkty tak, aby vydržely minimálně 20 let. To znamená, že zákazník, který si náš produkt koupí, tak neprodělá, protože si koupí něco, co vydrží, a zároveň bude mít ze svého produktu úžasné benefity.

Na jaké výrobky jste zaměřeni?

Co se týká produktové škály, nabízíme především nejlepší pračky a sušičky prádla, respektive kompletní péči o prádlo, kdy zákazníkovi ručíme za skvělé výsledky. Prádlo je nejen čisté, ale hlavně se v přístroji ani neponičí. Máme speciální technologie, jako je například voštinový buben. Takový buben má speciální strukturu, kdy se vám při odstřeďování prádlo nepomačká a nelámou se v něm vlákna, takže oblečené déle vydrží. Je to opak konzumního přístupu k oblečení, protože předpokládáme, že si naši zákazníci kupují drahé a kvalitní oblečení, které potřebuje péči.

Jak dlouho trvá exkluzivita takového patentu?

Patent můžete mít zhruba na dvacet let a máme jich víc. V minulosti to byla například příborová zásuvka v myčkách na nádobí. Patent pak skončil a zásuvku již mají běžně i naši konkurenti.

Nicméně technologie dále rozvíjíte i s novými patenty…

Jedním směrem je právě prádelenství. Dnes nabízíme například sofistikovaný systém, kdy pračka automaticky dávkuje množství tekutých pracích prostředků. Každý z nás zná násypku, kam se dává prací prostředek, ale víte, kolik pracího prášku tam máte dát? Když dáváte „přiměřeně“, tak je to většinou špatně. Během procesu praní pak vzniká pěna a prací prostředek se řádně nevymáchá, což je nepříjemné v době, kdy tolik lidí trpí nějakou alergií. Naše moderní pračka má ale cartridge, ze kterých dávkuje podle druhu prádla. Vy pouze dáte vědět, co perete, a pračka už všechno udělá za vás. Výsledek je pak perfektní a pečlivě vymáchané prádlo pak můžete dát do sušičky. Kdo sušičku ještě nemá, musím ji doporučit. V České republice je vybavenost sušičkami velice nízká, přitom je to fantastický přístroj, který vám za jakéhokoli počasí ušetří čas, ale navíc už pak spoustu prádla nemusíte žehlit. A ručníky jsou ze sušičky krásně nadýchané a měkoučké. Navíc se vám do prádla nedostanou pyly a alergeny, které poletují všude venku. A v neposlední řadě vám sušička z prádla vyfiltruje poslední zbytky detergentů a pracích prostředků. Jako si během posledních let všichni zvykli na myčky nádobí, neměla by dnes chybět ani sušička – a ta naše má opět životnost dvaceti let.

Jak konkrétně se projevuje kvalita ve zpracování vašich výrobků?

Tam, kde mají ostatní výrobci plastovou závlačku, my máme masivní šroub. Kde ostatní používají plast, my používáme nerez. Tam, kde mají ostatní jako zátěž kus betonu nebo nádobu s pískem, my máme litinové závaží. Dokonce si Miele vyrábí i kompletní elektroniku svých přístrojů. Nic není z Tchaj-wanu.

Proč jste se rozhodli podpořit české podnikatelky?

Podnikatelky mají coby dámy rozhodovací slovo ve svých rodinách. V našem showroomu se setkáváme s tím, že spolu přijde pár. Muž zaparkuje Mercedes, ale nejraději by koupit jen nějakou základní pračku, protože to je jenom pračka a není to cool. A musí to být dámy, které si řeknou, co chtějí, a zvláště, když jsou to podnikatelky, které stráví spoustu času v práci – to pak potřebují mít doma něco, co jim velkou měrou usnadní život, ušetří čas a bude skvěle fungovat. Ať už funguje emancipace jakkoli, prádlo potřebujeme vyprat všichni, a my nesdílíme názor mužů, kteří prosazují nákup levného zboží.

Jaký další trend pro své zákaznice chystáte?

Skvělá věc je vaření v páře. V jídle se zachovají živiny, vitamíny a původní chuť. Kromě zeleniny připravujeme doma v parní troubě i těstoviny nebo rýži. Tento princip vaření úplně změní vaše uvažování, jak a co vařit.


minigalerie k článku Vyrábíme výrobky v kvalitě, kterou dnes už nikdo neočekává minigalerie k článku Vyrábíme výrobky v kvalitě, kterou dnes už nikdo neočekává
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013