úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Ekologického oskara můžete vyhrát i vy
Ptáme se

Ekologického oskara můžete vyhrát i vy

Úspora energií je tématem, které může mít silný dopad na naše finance i životní prostředí kolem nás. Společnost E.ON nám proto odpověděla na několik otázek k „ekologickému oskarovi“, soutěži, která odměňuje nejlepší nápady v oblasti energetické efektivity.

Jaké je poslání soutěže E.ON Energy Globe Award neboli Ekologického oskara?

Hlavním posláním soutěže je zatraktivnit oblast ekologie a energetické efektivity a motivovat firmy i širokou veřejnost k úsporám energií a ochraně životního prostředí. Soutěže ekologický oskar kombinuje edukativní prvky se zábavou.

Kdo všechno se může soutěže zúčastnit?

Zúčastnit se může opravdu každý. Firmy, školy, obce, města i jednici v domácnostech. Soutěž vyhlašuje vítěze v 5 kategoriích, které se týkají všech cílových skupin. Je důležité dodat, že přihlášení do soutěže je zcela bezplatné. Do letošního ročníku lze registrovat Vaše projekty 15. dubna 2016 na www.ekologickyoskar.cz/prihlaska

Jaká jsou kriteria hodnocení?

Každá kategorie má trochu odlišná hodnotící kritéria, ale vesměs se jedná o tato: inovativní přístup, replikační potenciál, zajímavost projektu, úspora energií / vliv na životní prostředí, popř. posouzení přínosů a nákladů projektu. Z jakého pohledu jsou projekty hodnoceny, vyplývá do značné míry už z povinných polí přihlášky.

Které kategorie budou letos vyhlášeny?

V letošním roce jsou vyhlášeny již tradiční kategorie Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad a poprvé je otevřena ještě kategorie Stavba, ve které budou hodnoceny veškeré realizované energeticky úsporné stavby.

Kdo je členem poroty?

Členy poroty tvoří opět odborníci z různých útvarů Akademie věd, která i v letošním roce celé hodnocení projektů zaštítila. Konkrétní složení odborné poroty lze dohledat na webu www.ekologickyoskar.cz v sekci „O soutěži“.

Jak se ještě v činnosti společnosti E.ON projevuje ekologický trend v energetice?

Našim zákazníkům nabízíme řadu výhodných služeb, které ušetří peníze a usnadní provoz jejich firem. Jedná se například o instalaci úsporných osvětlovacích systémů, investici a provoz kogeneračních jednotek. Umíme zrealizovat komplexní a úsporná řešení jejich požadavků. Víme, že se potřeby našich zákazníků liší, každému proto navrhneme individuální řešení a odbornou pomoc.

Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013